Ik ben Jan Piers en werk als  klinisch psycholoog en psychotherapeut sinds 1998 in de geestelijke gezondheidszorg. Ik studeerde af aan de Universiteit van Gent als Licentiaat in de Psychologische Wetenschappen, optie klinische psychologie.

Geïnspireerd door Professor Paul Verhaeghe geraakte ik gefascineerd door de psychoanalyse van Freud en Lacan. Ik behaalde er in 2005 ook het postgraduaat voor psychoanalytische psychotherapie. Via mijn eigen leeranalyse, jarenlange supervisie, vakliteratuur en talloze studiedagen heb ik mij hierin verder bekwaamd. 


Met de jaren heb ik een meer open en empathische aanpak ontwikkeld.

Ik neem ook gedragstherapeutische en kortdurende technieken op in mijn behandelmethodes. 


Mijn beroepservaring situeert zich vooral in de Centra Voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG's). Dit zijn door de overheid gesubsidieerde centra voor sociaal en financieel kwetsbaren met ernstige psychische moeilijkheden. Ik werkte er 15 jaar als psychotherapeut gecombineerd met  vier jaar als leidinggevende.

Andere functies waren coördinator voor ouderenzorg  en voor mensen met een mentale beperking,

Eveneens werkte ik zeven jaar in een project voor activeringszorg, samen met de VDAB. Dit geeft mij veel handvatten om mensen te coachen met werkproblemen en naar werkoriëntatie. 


Daarnaast heb ik met thuislozen en vluchtelingen, met geïnterneerden in de forensische psychiatrie en mensen met kanker gewerkt.

Hiertoe behaalde ik in 2012 het Postgraduaat psycho-oncologie aan de KUL. Mijn eindwerk handelde over slaapproblemen bij personen met kanker.


Ik ben een erkend psycholoog bij de Psychologencommissie en aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie.


Erkenningsnummer: 71 111 21 96

Visumnummer FOD klinisch psycholoog: 285 714

Samenwerkingsovereenkomst met de CM voor terugbetaling: nr. 09755578

(voor terugbetaling bij andere mutualiteiten, raadpleeg uw ziekenfonds) 


Verder ben ik gehuwd en een trotse pluspapa, een ex-judoka, een acteur en poëet, een gitaar- en bluesfanaat, een fervent visser en liefhebber van de Schelde.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren